AED-cursus
 
In Nederland worden wekelijks ruim 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Hoe sneller een slachtoffer kan worden geholpen, hoe groter de overlevingskans. Om ervoor te zorgen dat naast ambulance-personeel ook anderen snel hulp kunnen bieden, hangt er in veel openbare ruimtes een Automatisch Externe Defibrillator zo ook in Renswoude.
 
Reanimeren zou iedereen dus moeten leren. Een acute hartinfarct of circulatiestilstand is levensbedreigend.
Door direct te beginnen met de reanimatie (hartmassage en beademing) betekent dat de circulatie van zuurstofrijk bloed op een kunstmatige manier doorgaat. Door binnen 4 tot 6 minuten te defibrilleren is de kans op overleven liefst 72 %.

Iedere minuut dat dit langer duurt neemt te overlevingskans met 10% af. In de cursus AED hulpverlener leren cursisten hoe ze op een veilige en verantwoorde manier de AED kunnen gebruiken. Duur van deze cursus is 6 uur, u ontvangt een certificaat, 1 x per jaar is herhalen noodzakelijk voor het geldig blijven van het certificaat.                               
 
Deze cursus wordt gegeven in ons leslokaal te Renswoude en te Scherpenzeel en wordt gegeven door een ervaren kaderinstructeur.
De cursus kost € 45,00 per persoon, inclusief les- en oefenmateriaal, lesboek.

Wie al in het bezit is van het certificaat hulpverlener kan een herhalingsles volgen.
Voor opgave en/of inlichtingen kunt mailen naar  
info@ehborenswoude.nl

Cursisten uit andere plaatsen dan Renswoude of Scherpenzeel zijn ook van harte welkom.

De EHBO vereniging is partner van de Hartstichting.
 

                                           

Volg ons op facebook
©  EHBO Renswoude - alle rechten voorbehouden 
webdesign